| teachersdeu kendi forumumuz |
|
| Ataol Behramoğlu | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AuSet_ Misafir düşmanı (iyi bişey bu ha)
| Konu: Ataol Behramoğlu Çarş. Mayıs 07, 2008 2:46 pm | |
| 1942 doğumlu şair, yazar, çevirmen.. | |
| | | AuSet_ Misafir düşmanı (iyi bişey bu ha)
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Çarş. Mayıs 07, 2008 2:46 pm | |
| yasadiklarimdan ogrendigim bir sey var: yasadin mi, yogunluguna yasayacaksin bir seyi sevgilin bitkin kalmali opulmekten sen bitkin dusmelisin koklamaktan bir cicegi
insan saatlerce bakabilir gokyuzune denize saatlerce bakabilir, bir kusa, bir cocuga yasamak yeryuzunde, onunla karismaktir kopmaz kokler salmaktir oraya
kucakladin mi simsiki kucaklayacaksin arkadasini kavgaya tum kaslarinla, govdenle, tutkunla gireceksin ve uzandin mi bir kez simsicak kumlara bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir tas gibi dinleneceksin
insan butun guzel muzikleri dinlemeli alabildigine hem de tum benligi seslerle, ezgilerle dolarcasina insan baliklama dalmali icine hayatin bir kayadan zumrut bir denize dalarcasina
uzak ulkeler cekmeli seni, tanimadigin insanlar butun kitaplari okumak, butun hayatlari tanimak arzusuyla yanmalisin degismemelisin hic bir seyle bir bardak su icmenin mutlulugunu fakat ne kadar sevinc varsa yasamak ozlemiyle dolmalisin
ve kederi de yasamalisin, namusluca, butun benliginle cunku acilar da, sevincler gibi olgunlastirir insani kanin karismali hayatin buyuk dolasimina dolasmali damarlarinda hayatin sonsuz taze kani
yasadiklarimdan ogrendigim bir sey var: yasadin mi buyuk yasayacaksin, irmaklara, goge, butun evrene karisircasina cunku omur dedigimiz sey, hayata sunulmus bir armagandir ve hayat, sunulmus bir armagandir insana.
| |
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Çarş. Mayıs 07, 2008 2:50 pm | |
| ben ölürsem akşamüstü ölürüm şehre simsiyah bir kar yağar yollar kalbimle örtülür parmaklarımın arasından gecenin geldiğini görürüm ben ölürsem akşamüstü ölürüm çocuklar sinemaya gider yüzümü bir çiçeğe gömüp ağlamak gibi isterim derinden bir tren geçer ben ölürsem akşamüstü ölürüm alıp başımı gitmek isterim
| |
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Çarş. Mayıs 07, 2008 2:55 pm | |
| Değişir yönü rüzgârın Solar ansızın yapraklar. Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar. Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini, İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten. Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar. Boşanır keder zincirlerinden Sular, tersin tersin akar. Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar. Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken. Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını. Severken hiçbir böcek, Hiç bir kuş yalnız değildir. Ölümdür yaşanan tek başına Aşk, iki kişiliktir.
| |
| | | +18 Henüz Etkisiz Üye Yaz 25 Mesaj
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Perş. Mayıs 08, 2008 3:44 am | |
| YIKILMA SAKIN Kötü şey uzakta olmak Dostlarından, sevdiğin kadından Yasaklanmak bütün yaşantılara Seni tamamlayan, arındıran Kapatıldığın dört duvar arasında Sağlıklı, genç bir adam olarak
Neler gelmez ki insanın aklına Sevinçli, özgür günlere dair Kalmıştır yüzlerce yıl uzakta Onunla ilk kez öpüştüğün şehir Acı, zehir zemberek bir hüzün Kalbinden gırtlağına doğru yükselir
Görüyorsun işte küçük adamları Köhnemiş silahlarıyla saldıran sana Kimi tutsak düşmüş kendi dünyasına Kimisi düpedüz halk düşmanı Diren öyleyse, diren, yılma Yürüt daha bir inatla kavganı
Babeuf'u hatırla, Nazım Hikmet'i Bir umut ateşi gibi parlayan zindanlarda Hatırla Danko'nun tutuşan kalbini Karanlıkları yırtmak arzusuyla Ve faşizme karşı, zulme, zorbalığa Düşün acılar içinde vuruşan kardeşleri
Kötü şey uzakta olmak Dostlarından, sevdiğin kadından Yasaklanmak bütün yaşantılara Seni tamamlayan, arındıran Ama bir devrimciyi haklı kılan Biraz da acılardır unutma
Yıkılma sakın geçerken günler Yaralayarak gençliğini Onurlu, güzel geleceklerin Biziz habercileri düşün ki Ve halkın bağrında bir inci gibi Büyüyüp gelişmektedir zafer. | |
| | | ewrm Henüz Etkisiz Üye Yaz 25 Mesaj
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Çarş. Haz. 18, 2008 4:21 pm | |
| BİR YOLCULUKTU Bir yoLcuLuktu bu wE yoLun sonunda ULaşmak istediğim kEndimdi YaLnızLığımın parmak izLErini Bırakarak gEçtiğim yoLLara İçimdE gitmEk mi kaLmak mı duygusu TEnin sEsLEnirkEn tEnimE WE çEkErkEn bEni dErinLikLErinE GözLErinin yEşiL uçurumu
Yürürdüm aşarak bütün EngELLEri Gökyüzü çıLdırtan mawiLiğini WE yaz hüzünLEr biriktirirkEn
Yürüdüm öLümsüz, büyük bir sabaha O çocuk düşü bir kEz daha BaşLasın diyE yEnidEn | |
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Cuma Eyl. 12, 2008 10:27 am | |
| Yıllar sonra öğrendim ki... Öğrendim ki... Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız. Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, Gerisini karsı tarafa bırakırsınız.
Öğrendim ki... Güveni geliştirmek yıllar alıyor, Yıkmak bir dakika.
öğrendim ki... Hayatında nelere sahip olduğun değil Kiminle olduğun önemli.
Öğrendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün Ama sonrası için bir şeyler bilmek gerek.
Öğrendim ki... Kendini en iyilerle kıyaslamak degil Kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir.
Öğrendim ki... İnsanların basına ne geldiği değil O durumda ne yaptıkları önemli.
Öğrendim ki... Ne kadar küçük dilimlersen dilimle Her isin iki yüzü var.
Öğrendim ki... Olmak istediğim insan olabilmem Çok vakit alıyor.
Öğrendim ki... Karşılık vermek Düşünmekten çok daha basit.
Öğrendim ki... Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek Hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.
Öğrendim ki... 'Bittim' dediğin andan itibaren Pilinin bitmesine daha çok var.
Öğrendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen Tepkilerin hayatini kontrol eder.
Öğrendim ki... Kahraman dediğimiz insanlar Bir şey yapılması gerektiğinde Yapılması gerekeni Şartlar ne olursa olsun yapanlar.
Öğrendim ki... Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor.
Öğrendim ki... Bazı insanlar sizi çok seviyor Ama bunu nasıl göstereceğini bilemiyor.
Öğrendim ki... Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz Bazıları hiç karşılık vermiyor.
Öğrendim ki... Para ucuz bir basari.
Öğrendim ki... En iyi arkadaşla sikici an olmaz.
Öğrendim ki... Düştüğün anda seni tekmeleyeceğini düşündüklerinden bazıları Kaldırmak için elini uzatır.
Öğrendim ki... İki insan ayni şeye bakıp Tamamen farklı şeyler görebilir.
Öğrendim ki... Asık olmanın ve aşkı yasamanın çok çeşidi vardır.
Öğrendim ki... Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar Daha uzun yol yürüyor.'
Öğrendim ki... Hiç tanımadığın insanlar, iki saat içinde, senin hayatini değiştirir.
Öğrendim ki... Anlatmak ve yazmak ruhu rahatlatır.
Öğrendim ki... Duvarda asili diplomalar İnsani insan yapmaya yetmez.
Öğrendim ki... Ask kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır.
Öğrendim ki... Karsındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zor.
Öğrendim ki... Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek askların da!
Öğrendim ki... Tecrübenin kaç yaş günü partisi yasadığınızla ilgisi yok, Ne tur deneyimler yasadığınızla var.
Öğrendim ki... Aile hep insanin yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil.
Öğrendim ki... Ne kadar yakin olursa olsunlar En iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir.
Öğrendim ki... Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanin kendisini affedebilmesi gerekiyor.
Öğrendim ki... Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın Dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.
Öğrendim ki... Şartlar ve olaylar, Kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.
Öğrendim ki... İki kişi münakasa ediyorsa, Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.
Öğrendim ki... Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.
Öğrendim ki... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor. | |
| | | | Ataol Behramoğlu | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|